Sivut

sunnuntai 15. toukokuuta 2011

azer.. atserb... AZERBAIDZAN!

"Azerbaidžanin tasavalta (azeriksi Azərbaycan Respublikası) on sisämaavaltio Kaukasiassa Kaspianmeren rannalla. Naapurimaita ovat Armenia lännessä, Georgia luoteessa, Venäjä pohjoisessa ja Iran etelässä. Azerbaidžanille kuuluva Nahitševanin autonominen tasavalta sijaitsee erillään muusta maasta sen lounaispuolella Armenian, Iranin ja Turkin ympäröimänä. Azerbaidžanin keskellä sijaitsee Vuoristo-Karabahin alue jonka armenialaisväestö on julistanut sen itsenäiseksi."

piti mennä oikein wikipediaan katsomaan, että miten euroviisut 2011 voittajamaan nimi oikein kirjoitetaan. hävettää, koska maanteidosta tuli 10+ yläasteella :D ja tossa myös hiukan muuta hyödyllistä tietoa, joilla voi sitten leveillä kun ens vuonna kaverit ihmettelee, että "mikäs ihmeen maa tuo Azerbaidzan oikein on?"

mutta, WUHUU!! hyvä AZERBAIDZAN! oikea maa/laulu voitti! laulajat oli niin kauniita ja komeita, ja wou.. kuinka hienosti ne osas käyttää niiden ääniä! ja tietty shown valot ja kaikki muut: asut, taustat yms oli aivan käsittämättömän upeita :)

vuonna 2012 - Azerbaidzan!

olin jo hetken peloissani, että Ruotsi ois voittanut.. mutta ei onneksi. siis jee; "i will be popular, i will be popular.." jee. en oikein ymmärtänyt mikä ton laulun idea oli. harmi myös että suomen Paradise Oscar ei saanut enempää pisteitä, sillä mun mielestä siinä ois ollut voittaja ainesta! hyvä, rauhallinen, kaunis balladi joka käsitteli maailman tilannetta (niitä on ollut paljon, mutta toi oli parhain tähän mennessä). bra!

Ei kommentteja: