Sivut

maanantai 15. huhtikuuta 2013

Kevät ja työharjoittelu

Kiirettä pitää, ja aika ei riitä! :/

Kevät on alkanut mukavissa merkeissä, alkuvuoden työharjoitteluun liittyvää panikointi muuttui mahtavien Tukholman huonekalumessujen myöten iloon ja nyt kiireeseen. Eli, Tukholman huonekalumessuilla tapasin yhden muotoilutoimiston edustajan ja sovin, että aloittaisin hänellä työharjoittelun kesäkuussa. Hain sen takia (myöhäisen alkamisajankohdan takia) noin 50 muotoilutoimistoon, mainostoimistoon, isoihin yrityksiin ja pikkuputiikkeihin kotikaupungissa, helsingissä, raumalla, tampereella...

Ensin ei kuulunut mistään mitään, paitsi että "ei pääse.. olemme jo hankkineet harjoittelijan", ja kyseessä tosiaan oli tammi-helmikuu. Pikku hiljaa alkoi stressaamaan enemmän ja enemmän, että mistä sen harjoittelupaikan saisin. Ja sitten keksin, miksi en hakisi sinne paikkaan minne olen jo tehnyt projektin ja onnistunut vielä hyvinkin ja päässyt esittämään projektin tuotosta isoilla messuilla?? Joten hain Innojokille, ja sinne myös pääsin. Soitto tuli neljä päivää ennen kuin työt alkoivat.

Olen nyt maaliskuun alusta saakka ollut Helsingissä kyseisessä työpaikassa työharjoittelussa (maalis-touko), ja nauttinut työstä erittäin paljon. Parempaa työpaikkaa saa hakea, työtehtävät ovat monipuolisia, kiinnostavia ja se, että olen päässyt osaksi työporukkaa, tiimiä, on tehnyt työstä vielä mukavampaa. Olen päässyt seuraamaan kuinka kiireellistä ja stressaavaa työ on, mutta toisaalta nähnyt myös sen puolen, kun designerit tulevat näyttämään protojaan mahdollisesti tuotantoon, nähnyt sen kun löytyy upea, hieno paikka uusien valaisimien lanseeraus tilaisuuteen. Nähnyt stressin ja innostuksen. Työ on juuri sellaista mitä voisin tehdä valmistumisen jälkeen.

Tuöharjoitteluni ainut huono puoli on se, että työmatkoihin menee viikossa hiukan yli 25 tuntia, noin 5 tuntia päivässä. Viikolla ei oikein jää aikaa viettää M:n kanssa, kuin muutama tunti ennen nukkumaan menoa ja tietysti viikonloput.. :/ Ja koska työharjoittelu on palkatonta, niin ongelmana on että jatkanko toukokuun jälkeen kesätöissä nykyisessä paikassa, vai menenkö kotiin ja teen siellä osa-aikaista työtä jonkin toisen harjoittelupaikan yhteydessä..

Mutta tärkeintä on se, että olen päässyt mahtavaan paikkaan harjoitteluun, mietin ongelmaa sitten myöhemmin. :D


Ei kommentteja: