Sivut

keskiviikko 11. tammikuuta 2012

tukholmassa

uuden vuoden jälkeen menin maanantaina rakkaan  luokse laivalle moikkaamaan rakasta, ja tiistaina kävin päiväseltään hetken aikaa kiertelemässä folkungatania ja götgatnia. en viitsinyt lähteä pitemmälle keskustaan, vaan pyörin tuolla. ja noilla kaduilla, folkungatanilla on parhaat ruokapaikat ja götgatanilla parhaat vaatekaupat. löysinkin Bik Bok liikkeestä niin upeat korkeavyötäröiset mustat shortsit, 15e. kun kello alkoi lähestyä 14, menin syömään todella herkullista pasta carbonaraa. mut oli liian iso annos, sellainen hämäävän syvä lautanen :D

kuvat ovat itseottamiani

keskiviikkona jatkettiin rakkaan M:n kanssa laivalla tukholmaan ja sitä kautta aina jönköpingiin saakka. pysähdyttiin matkalla kungens kurvalla, siellä on aika iso ostoskeskus. löysin uuden mahtavan huonekaluliikkeen, Mio:n. se on vähän niin kuin ikea, mutta sata kertaa laadukkaampi ja tuotteita on monipuolisemmin.

kuvat ovat itseottamiani

jönköpingin keskustassa ei käyty aikaisemmin kuin vasta lauantaina, sitä ennen kierreltiin kaupungin ulkopuolella sijaitsevissa ostoskeskuksissa. ne todella on aika paljon isompia, kuin suomessa. ja ikeassa tuli käytiin kaksi kertaa, kerran jönköpingissä ja kerran göteborgissa. rakas ei oikein tykänny :D jönköpingissä kierreltiin ostoskaduilla ja käytiin muutamissa vaatekaupoissa. M löysi New Yorkerista t-paidan, kauluspaidan ja kaulahuivin, ostin ne rakkaalle syntymäpäivälahjaksi, koska rakkaalla oli just sinä päivänä, 7.1, 23 vuotis syntymäpäivät. onnea rakas! käytiin myös kaffe bönan kahvilassa mutakakulla, oli erittäin hyvää kun sen päällä oli suklaakastiketta ja hiukan kermavaahtoa. samana iltana tein M:lle sen asunnolla pastaa jauhelihatomaattipecorino kastikkeella. joukossa oli myös paprikaa ja valkosipulia, ja tietty hiukan tabascoa :D oli todella hyvää.

kuvat ovat itseottamiani
göteborg oli todella upea, täynnä vanhoja tiilitaloja ja puistoja. haluan käydä siellä toistekin! göteborgissa käytiin vain ostoskeskuksessa, siellä meni joku neljä tuntia kun kierreltiin ja käytiin espresso house:ssa kahvilla. otettiin kahvin lisäksi puoliksi vaahtokarkkisuklaa keksi. NAM. ikeassa ja muissa kaupoissa kiertelyn jälkeen, noin klo 18 aikaan, käytiin aidossa italialaisessa pasta ravintolassa syömässä. rakas otti rosmariini maalaisperunoita ja mozzarella paloilla päällystetyn pihvin punaviinikastikkeessa. itse otin tuorepastaa valkoviinisienikastikkeella, jonka joukossa oli tuoreita tomaatin paloja sekä paistettua parmakinkkua ja pieniä pihvinsuikaleita. oli todella hyvää!

kuvat ovat itseottamiani

päätarkoituksena meidän ruotsin matkalle oli se, että rakas tutustuisi jönköpingiin ja saatais sen uusi asunto mahdollisimman kotoisa ja mukava. M siis muuttaa puoleksi vuodeksi ruotsiin, opiskelijavaihdon takia. se on todella mukava asunto, pieni söpö piharakennus omakotitalon takapihalla. asunto sijaitsee jönköpingin ulkopuolella, sellaisessa pienessä ns kylässä. tai siltä se ainakin vaikuttaa. se on "vuorten" välissä, ja sen läpi menee pieni joki :) kivaa aluetta, harmi vaan että se on niin kaukana tukholmasta. tukholmasta on noin 3,5tunnin ajomatka jönköpingiin.. mutta onneksi laivalla pääsee nopeasti ruotsiin, ja bussilla pääsee perille.

ja onneksi on skype<3

Ei kommentteja: