Sivut

sunnuntai 23. syyskuuta 2012

maailman parhaimmat sämpylät

pitkään aikaan en ole tänne päässt kirjoittamaan, vaikka kaikkea kiinnostavaa ja kivaa on tapahtunut. syy tähän on se, että muistikortinlukijani on rikki, enkä oo löytänyt johtoa kännykän ja koneen välille.. mut nyt en jaksanut odottaa, vaan jaan teidän kanssanne mun mahtavien pehmeiden sämpylöiden reseptin!

eli:

raaka-aineet:
3dl maitoa tai vettä
25g hiivaa
1tl suolaa 
1tl sokeria
(1tl kuminaa, siemenmuodossa)
7dl vehnäjauhoja
60g voita/margariinia tai 3/4dl Flora Kulta juokseva margariinia
1 raastettu porkkana

ohjeet:
lämmitä neste haaleaksi, ja lisää hiiva, suola ja sokeri.
lisää vehnäjauhoja väjin erin. kun olet lisännyt 4dl jauhoja, lisää 1 raastettu porkkana. (halutessasi hiukan ekstra makua, lisää kumina tässä vaiheessa taikinaan.) lisää nyt myös margariini ja loput jauhot, niin että taikina irtoaa astian reunoista.
peitä liinalla ja anna taikinan kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä, jaa 10 osaan ja leivo pyöreiksi sämpylöiksi.
jauhota sämpylät päältä ja jätä kohoamaan leivinpaperin päälle pellillä, liinalla peitettyinä.
paista 250asteessa noin 10-15minuuttia.
herkuttele voin kanssa.

näitä ihania sämpylöitä leivottiin juuri M:n kanssa ja jätettiin kohoamaan uunin päälle, katsotaan miten tämä porkkanaraaste versio onnistuu! :)


Ei kommentteja: